Ik liet dé kapper van BN’ers mijn haar doen en dit is het resultaat

Libelle’s Coks is best wel bang voor de kapper. Ze heeft, zegt ze zelf, heel kwetsbaar krulhaar en maar weinig kappers weten wat ze daarmee aanmoeten. Maar Mika van Leeuwen, dé kapper van het moment en stylist van de sterren, durfde ze volledig te vertrouwen. En met resultaat.

Mijn grote wens was eigenlijk altijd al lang, blond haar. Niet zo blond als Linda de Mol (staat háár beeldig, mij niet), maar gewoon blonder, glamoureus haar. Alsof de zon je gekust heeft, dat idee. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn ouders me een fijne, bruine haarkleur meegegeven hebben (dank, pap en mam), maar eens moet je toch die sprong in het diepe wagen, toch?

‘Doe het niet!’
Na jaren dubben en na ongeveer 637 keer een goedbedoelde ‘doe het niet!’ gehoord te hebben van menig man, heb ik toch met een bonkend hart in mijn keel Mika van Leeuwen opgebeld, kapper bij Het Haartheater in Amsterdam. En zoveel meer, natuurlijk.

Zingend, vervend en knippend talent
Mika zong onlangs namelijk nog de sterren van de hemel in It takes two op RTL 4 en is daarnaast bijna dagelijks knippend en vervend op televisie te zien in Koffietijd. Want knippen en verven, dat kan hij wel. En ik ben niet de enige die dat denkt. BN’ers als Heleen van Royen, Britt Dekker en Tim Douwsma laten alleen Mika aan hun felbegeerde haar komen.

En ondanks dat ik vreselijk bang ben voor die schaar, wist ik dat het bij Mika helemaal goed zou komen. Toen hij vroeg wat hij voor mij kon betekenen en ik mompelde dat ik een lichtere balayage voor ogen had, zat ik al te wachten op het commentaar dat ik eerder al die tijd te horen kreeg: “staat onnatuurlijk”,  “het maakt je flets”, “slecht voor je haar”, “je haar pluist al zo”, en ga zo nog maar twintig minuten door.

Maar nee. “Ik ben het helemaal met je eens”, was  Mika’s antwoord en toen wist ik dat ik, hoe decadent het ook klinkt, mijn nieuwe kapper gevonden had. Hele monologen die ik had voorbereid over wat ik met mijn haar wilde en waarom bleken compleet overbodig, want Mika begreep me metéén. Het werd blond.

Het resultaat
Bijna vier uur lang zat ik in Het Haartheater op de Beethovenstraat in Amsterdam en het resultaat mag er wezen. Ik heb eindelijk zongekuste haren, met dank aan Mika.

Voor:

Tijdens:

Na:

De volgende dag
Het zat natuurlijk superstrak en glamoureus nadat Mika mij helemaal mooi geföhnd had, maar ook de volgende dag was ik nog steeds in de wolken, toen ik in de visagie werd gezet voor de opnames van Minuutje Máxima en Libelle Royale voor Libelle TV. De ene keer lijkt het op beeld blonder dan de andere keer, maar dat houdt het volgens mij speels en verrassend.

En mijn tip aan iedereen met een haardroom is: dóe het gewoon, wat anderen ook zeggen. Want in het ergste geval, verzekerde Mika mij, verf je het gewoon weer terug in de oude kleur. Toch?