Let op: gevaarlijk YouTube-virus gaat razendsnel rond via Facebook Messenger.

Er gaat momenteel op Facebook Messenger een gevaarlijk virus rond. Het lijkt er namelijk op dat je een Youtube-video krijgt toegestuurd die over jezelf gaat. Als je op de link klikt kunnen internetcriminelen je gegevens in handen krijgen. Pas dus goed op!

EEN PRIVÉBERICHT
Duizenden mensen hebben zichzelf inmiddels gemeld bij Facebook dat ze een bericht kregen met daarin een link naar een Youtube-video. Wat goed om te weten is dat de zender het berichtje niet ‘express’ naar jou heeft gestuurd, naar alle waarschijnlijkheid is hij/zij gehackt. Zo ziet het bericht eruit:

WAT MOET JE DOEN?
Wat moet je doen als je op de link geklikt hebt?

Verander je wachtwoorden en waarschuw iedereen voor dit gevaarlijke bericht.
Ga via het tabblad Privacy » Aanmeldgoedkeuringen en stel deze laatste in. Wanneer je dit ingesteld hebt krijg je voortaan altijd een melding als er via een andere browser op jouw account wordt ingelogd.

Je kunt als eerste het beste je browser openen, checken of hier plugins in staan die je niet herkent en deze eventueel verwijderen. Deze stap geldt niet wanneer je de link op je telefoon hebt geopend.

DEEL DIT BERICHT MET AL JE VRIENDEN EN FAMILIE OP FACEBOOK!